top of page

AIMÉ, steun om nooit te vergeten

AIMÉ is een veel omvattend begrip, haast universeel want ‘houden van’ doen we allemaal.

 

AIMÉ was ook de naam van mijn vader. Ik begeleidde hem liefdevol en bewust tijdens zijn dementieproces, van bij de eerste tekenen tot het definitieve afscheid in huiselijke kring.

 

AIMÉ is mijn roeping. Mijn hart gaat uit naar mensen die waardig ouder willen worden, voor mantelzorgers die de klok rond liefde en zorg geven, voor onze samenleving die nood heeft aan duiding bij de verzilvering van een steeds grotere groep ouderen.

De kolibrie in het logo ondersteunt de kracht van AIMÉ hij bezit de magie om harten te openen. Met zijn snavel ondersteunt hij waar nodig, zijn veren staan symbool voor veerkracht en verlichting.

le van BZN 2018.jpg

Ervaring en luisterbereidheid

 

Ik ben Nicole Cant, deeltijds aan de slag als woonassistent voor ouderen in serviceflats. Een voedende context die naadloos aansluit bij wat ik met AIMÉ wil neerzetten. Ook deed ik jarenlange ervaring op als verantwoordelijke van een dienst voor gezinszorg en thuishulp. Een functie die me bijna dagelijks bij mensen thuis bracht en zo hun concrete behoeften scherp stelde.

 

Ik leerde er luisteren naar levensverhalen en daar persoonsgerichte zorg op afstemmen. Voor mij staan levenskwaliteit en welbevinden van zowel zorgbehoevende als mantelzorger centraal in alles wat ik doe. Dat ondervond ik eens te meer bij de begeleiding van mijn eigen moeder tijdens het dementieproces van mijn vader. Het betekende zoveel voor me dat ik psychosociale gerontologie ging studeren aan Odisee in Brussel. De kern van deze studies is het krachtgericht begeleiden van ouderen om zich zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te handhaven.

Met deze professionele kennis over ouder worden, mijn ervaring en mijn vaardigheden wil ik me inzetten als verbindende schakel tussen ouderen, hun omgeving en de dienstverlening. Samen gaan we voor zorg in evenwicht, voor waardig ouder worden.

bottom of page